Archive for september, 2012

Förnyelse

Idag var det dags att förnya sig lite. 🙂 Färgade håret lite mörkare, som omväxling. Har inte haft mörkt hår sen 2007/2008.

Färgen hette ljus guldbrun 😀 Kommer nog lite finare bilder såsmåningom. Bjuder på två trötta osminkade bilder sålänge 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prinsessan Sandra & Prinskörven :)

Idag var hela familjen bjudna på teater av Nina & hennes jobb. Det var en jättetrevlig teaterförestälning som handlade om prinsessan Sandra och Prinskörven. Showen var fylld av sång, dans, spex och publikinteragerande tävlingar. Mycket trevligt! Barnen var helt överförtjusta i Sandra Dahlberg. Hon är väldigt duktig på att underhålla, inget man kanske tänker på när man ser henne på postkodsmiljonären 😉 Kan verkligen rekomendera er att se showen om ni får chansen!

 

Bristande Bevis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En jättespännande film med Antohny Hopkins och Ryan Gosling. Även Billy Burke (Bellas pappa i Twiligt ;-))

Den handlar om en man som mördar sin fru och erkänner. När han ställs inför rätta så nekar han dock, inga bevis finns för att fälla honom…. 

4,5/5 

Sjukdomar!

Fy och blä! Nu har jag varit sjuk sju dagar och är så himla trött på det. Har inte orkat uppdatera bloggen, har varit halvdöd störa delar av dagen. Började med halsont, sen kom förkylningen (täppt, rinnig i näsan), sen kom feber, sen kom hosta, sen kom halsont igen. Hoppas att halsontet knyter påsen och det är slut med detta nu. Har aldrig haft något sånt här innan. En vän till mig sa influensa, kan det verkligen vara så att jag får influensa för första gången! 

I morse fixade jag till Julia inför fotograferingen, första ”skolfotot”. Så fin hon blev 🙂 Glad att jag orkade ta mig kraft att fixa till henne… Hon fick dock sitta på sängen hos mig och få håret uppsatt 🙂

Nu ska jag nog gå och lägga mig igen, men det var skönt att flytta sig från liggande läge ett litet tag! Ha det bra!

Ursäkta uppehållet

Har haft mycket för mig med träningen, det har faktiskt gått bra. Dock har jag fått ha uppehåll igår pga en olycka. När jag hämtade barnen på förskolan/skolan igår så kom en pojke från Julias klass springande mot mig. NOAH HAR MASSOR AV BLOD PÅ TÄNDERNA!!!!! Jag rusade dit och Noah låg på fotbollsplanen och det var blod i hela munnen, runt munnen på armarna och händerna. (han hade försökt att torka av sig med armarna). Jag bar in honom in i förskoleklassens kapprum och fick hjälp av en lärare att skölja munnen och tvätta av honom, men det slutade inte att blöda på väldigt länge. Vi ringde efter Björn och efter en stund, lite is på munnen och bakhuvudet (som också fått sig en smäll) gick vi och satte oss i bilen. Tydligen hade Noah på något sätt fått det lilla metallfotbollsmålet i fart mot munnen, sen ramlat snabbt bak och slagit huvudet. 

Vi åkte och jag lämnade av Björn och tjejerna. Sen slumrade Noah till hela tiden i bilen påväg till akuten och jag gjorde allt för att hålla honom vaken… Men det var svårt. När vi kom in till ett rum två timmar senare typ så sa sjuksyrran att han fick sova, bara jag kunde väcka honom men jämna mellanrum. Det var svårt att väcka honom men det gick. Strax efter 22 kom läkaren och tittade på honom. Han sa att vi fick lov att åka hem eftersom det gick att väcka honom.. Och att vi skulle väcka honom med jämna mellanrum inatt samt boka tid hos tandläkaren då han har blödningar över flera tänder. Vi åkte hem och Noah fick sova mellan oss i sängen. 

Vi ska till tandläkaren idag 13.45. Hoppas det går bra och det inte har påverkat de permanenta tänderna under… 🙁

Varnar känsliga för bilder

Ps: Han verkar må mycket bättre idag!

 

Nu är det slut!!!!

Som många av er som känner mig vet så för ett tag sen, drygt 1½ år sen så började jag må dåligt över mitt utseende. Jag vägde 60kg och hade ett midjemått på 87,5cm men på fyra månader av beslutsamhet, kost och lite motion förändrades siffrorna till 51kg och 70cm i midjemått. Nu på senaste tiden har jag tyckt att jag ser väldigt gravid ut 😉 Igår mätte jag mig. 58kg och 86cm i midjemått!!!! 

Nu är det slut på det roliga! Jag beslutade mig för att göra en förändring. Jag kommer härmed utesluta så mycket tunga kolhydrater som möjligt, speciellt dem med gluten pga min glutenkänslighet. Jag ska inte käka godis, chips och efterrätter m.m i största möjliga mån, ibland untantag när vi är bortbjudna.

Och framförallt ska jag börja träna! Jag och Björn började direkt igår med armhävningar, sit-ups, knäböj, rygglyft osv, och i morse, det första jag gjorde var att ta en springtur… Det var läääänge sen. Jag sprang exakt 2km utan att stanna. Men det kommer ta ett tag innan jag kommer i samma form som jag var i när jag gjorde lumpen. Dvs springa en mil på 47minuter. Det kanske ska bli mitt långsiktiga mål 😀 Men inom 6mån ska mitt mål vara att springa en mil utan att stanna 😀 Idag sprang jag iaf 2km utan att stanna .*stolt* Ett steg i taget!

 

 

  

Nu är det dags att tänka ;-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hittade en gammal bild på mig. Ser ju väldigt fundersam ut på toppen av Hilton Hotel i Malmö. Tänka har jag hunnit göra massor senaste tiden. Har ju varit krasslig nu ett tag, då får man ju massor av tid att reflektera. En sak har jag kommit fram till. Det är inte bra att stressa! Jag sätter ofta för höga krav på mig själv. Mår inte bra om det är stökigt hemma (vilket det ofta blir när man har tre barn), eller att barnen måste hinna med massor av saker, allt måste vara stimulerande och perfekt, maten ska alltid vara lagad från grunden med bra råvaror, jag ska alltid göra ett perfekt jobb… Jag har på tok för höga krav på mig själv. Har dock kommit fram till att allt behöver inte alltid vara så perfekt… Man kan koka soldatens ärtsoppa ibland 😉 Man behöver inte vara så perfekt och stimulerande hela tiden… Jag kommer dock fortsätta på att hålla tv till fredag-söndag för barnen och dator endast på lördag… Men då är det ju extra speciellt då 🙂

Barnen dör inte om de lägger sig 19.30 eller t o m 20.00 ibland… Även om jag tror att de mår bra att fasta rutiner som möjligt i mjöligaste mån. Barnen mår bra om mamma och pappa mår bra. Vi ska bara lära oss att unna oss mer saker. Problemet är ju såklart barnvaktsfrågan… Men när vi väl får avlastning får vi ta vara på det till max istället 😀