Bröllopsdag

Idag är det exakt 4 år sen jag och Björn blev Herr och Fru Hedebris. 080808 var vart datum 😀 De säger att de sju första åren är tuffast och klarar man dem, så är det större sannolikhet att det håller. Vi har klarat mer än hälften nu iallafall. Det känns väldigt bra! När jag tänker tillbaka på vår bröllopsdag så är det ju ett under att vi blev gifta 😉 Många av er har hört historien tidigare, men här kommer den igen!

Vi går tillbaka till den 7 Augusti 2008, jag och Björn körde till mina föräldrar för att lämna av barnens saker eftersom de skulle vara barnvakter på och efter bröllopet. Sen åkte vi ner till festlokalen för att kolla de sista detaljerna och öva på vår bröllopsdans. När vi kände oss nöjda så åkte Björn hem till oss och jag åkte hem till min tärna och bästa kompis Sofie. Det sista jag sa till Björn var: Glöm nu inte att ta upp mina saker från bilen och lägg dem i hallen så jag lätt kan byta om när jag kommer hem.

När jag vaknade åt jag och Sofie frukost, sen blev vi hämtade av min far som körde oss till frisören i Arlöv. Vi var klara hon frisören ungefär vid 11.45. Det var bråttom eftersom vi skulle hem till Malmö, byta om och vara klara 12.15. Då skulle häst och vagnen komma och hämta oss. Men det var inga problem, för smink och frisyr var ju klar, jag skulle bara byta underkläder, skor och ta på mig klänningen. När jag kom hem 12.05 var INGA saker i hallen. Vi letade i lägenheten jag och pappa medan tärnorna klädde på sig sina kläder. Pappa försökte vara snäll och kom med Julia vita skor och frågade ”är det dessa?” Julia var 3ÅR……. NEJ!!! Det är inte mina skor fattar du väll! Utbrast jag i panik. Jag testade ringa Björn, inget svar! Testade ringa Björns bestman Jimmie, inget svar! Testade ringa Björns bror Magnus.. Inget svar! Trodde jag skulle gråta i sönder hela sminkningen!!!

Tillslut ringde Jimmie och frågade hur det var och om vi var påväg… Jag förklarade läget och fick prata med Björn. Björn sprang till festlokalen där hans mobil låg och ringde ordförande i föreningen för att fråga om han kunde släppa in oss i garaget där sakerna fanns (som tur är hade Björn iallafall lämnat bilnyckeln hemma!!!) Men ordförande var i Tyskland! Men han fixade så att en hantverkare kom dit och öppnade. Så i rosa gympabyxor, grått linne och slöja sprang jag mot garaget. Tärnorna sprang efter. Vi öppnade bilen och fick ut mina saker, jag klädde av mig helt naken och bytte om samtidigt som det gick folk i garaget, nöden har ingen lag!!! 

Häst och vagn skulle ta 40 minuter ner till kyrkan. Klockan var nu snarare 12.40, dvs 20 minuter till vigseln. Stackars hästar! De fick gallopera genom hela Malmö! Halvvägs kom jag på att jag glömt alla mina smycken hemma! Så jag fick låna mina tärnors smycken. Pappa satt med pluntan i högsta hugg och frågade om jag ville ha. Men jag var så fokuserad att jag inte ville ha något. Han lugnade sig dock med några klunkar 😉

En minut innan ett kom vi fram till kyrkan och gifta blev vi!!! 

Fotograf: Kasper Levision 

Leave a Reply