Att städa eller inte städa…

…Det är frågan…

Det är frågan jag som trebarnsförälder ställer mig nästan varje dag. Är det lönt? Man städar fint och fem minuter senare ligger leksaker överallt och man blir lite smått knäckt… Men igår la jag ca fem timmar på att städa barnens rum. Först städade jag Noahs och Bellas rum. Organiserade alla leksaker, som de ska vara, damsög upp ett kilo minipärlor och pärlplattspärlor. Det blev jättefint och Noahs skrivbord blev helt tömt på saker. Därefter gick jag vidare till Julias rum. Julia är ju en mästare på att samla skräp och sprida saker ÖVERALLT. Rensade ut 5 kassar med skräp. Organiserade alla hennes saker och alla hennes teckningar hamnade i en samlad mapp istället för att ligga utspridda på hela rummet. När hon såg det så utbrast hon: DU ÄR VÄRLDENS BÄSTA MAMMA!!!! TACK!!!!

Nu imorse när jag vaknade satt Noah och Bella och spelade ballongspelet med varandra, jättefint. Och sen städade de undan spelet och kom in och frågade mig om jag ville ta ner pussellådan. Sen satt dem i ca 30minuter och löste olika pussel. När Julia vaknade satte hon sig vid sitt tömda skrivbord och lekte. Sådan harmoni på morgonen jämfört med annars. Jag har ju kopplat ur tv:n, men det funkar att ha tv-fria dagar 😀

Medans jag städade igår så lagade min käre make kvällsmat 🙂

Det blev tandoorikyckling med ris och grönsaker. Linas Matkasserecept

Lina skriver såhär:

”Med färdiga kryddblandningar  slipper man fundera på hur man ska kombinera olika kryddor eller mäta upp lagom mängder för att få en viss smak. Det är givetvis en smidig genväg som kan vara på sin plats då och då. Men det fascinerande med att använda rena kryddor och kombinera dem själv är just att man får koll på vad det är för kryddor som ger en specifik smak. Tandoorikrydda, tacokrydda och vanlig ”curry” är ju blandningar man ofta använder utan att tänka så mycket på vilka kryddor de egentligen innehåller. Men när man lagar mat så är det kul att ha koll på hur man kan kombinera olika kryddor för att få en viss smak. När man börjar få lite pejl på det kan man ju faktiskt leka sig fram till en egen favoritblandning och med stolthet kunna bjuda på husets curry”

Linas Tandooripasta: Grovhacka ½rödlök och 3 klyftor vitlök. Lägg i en mixerbehållare. Pressa ner saften från en citron. Tillsätt 3 msk tomatpuré, 2msk olja och 1 msk honung. Krydda med 2 tsk mald ingefära, 2tsk paprikapulver, 2 tsk spiskummin och 1 tsk salt. Mixa allt med en stavmixer. Rör ner 2dl matlagningsyoghurt.

Sofies tacokrydda:

1,5 tsk salt
1 tsk vitlökspulver
2 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1 tsk lökpulver
2 krm cayennepeppar
2 tsk paprikapulver

 

Leave a Reply