Archive for juli, 2012

Produkttest Salmiak-Créme

Nöt-Créme känner väll de flesta till. Den lilla påsen med nötkrämen är en av Björns favoriter. Han verkligen älskar denna kräm.. Själv tycker jag inte så mycket om den. Men som kanske bekant älskar jag lakrits, salt-lakrits mest! Denna påsen hittade jag på City Gross.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blev så himla nyfiken att jag var tvungen att testa den. Ingen favorit men dock sååå mycket godare än nötkrämen! Smakar verkligen salt-lakrits, sen är det nog konsistensen som inte lockar mig så mycket!

Såg för ett tag sen att det fanns bigpackförpackning av nötkräm. Någon som vet var man kan köpa dessa så hör gärna av er! Såhär ser dem ut:

Tosselilla 2012-07-29

Idag var det dags för ett återbesök på Tosselilla Sommarland. SMHI skrev att det skulle vara 0 mm i nederbörd, mulet och halvklart mitt på dagen… Kan inte säga annat än att SMHI hade FEL! Mulet var det fram till klockan 11.30. Då började det dugga/regna lätt. Vid 12.00 regnade det ganska mycket och vid 12.30 praktiskt taget öste det ner… Men gud vilken underbar dag! Barnen var så extremt positiva och glada och vi hade alla så himla roligt! Vid 14.00 blev det dock strömavbrott på hela Tosselilla så alla affärer stängde, karusellerna slutade fungera, badlandet stängde m.m. Så då var det inte så mycket att be för, utan vi åkte hem. Vi var trots allt nöjda med dagen och trötta på regnet. De erbjöd hälften av inträdet tillbaka (450kr) eller nytt inträde en annan dag värde 900kr. Vi valde dock pengarna tillbaka och gick 30kr plus då vi hade bara betalt 420kronor för vårt inträde. Kan det bli bättre???

Här kommer lite bilder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noah åker bilbana :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Julia och Bella åker bilbana :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bella åker griståget 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Julia flyger luftballong!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mamma och Noah krockar på för fullt :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pappa kör lite lugnare 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fritt-fall det killar i magen!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Under tiden åker jag och Bella larven :) Snabbt går det!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efter det åkte hela familjen virvelvinden. Premiär för Bella… Lyckligare unge får man leta efter. IGEN MAMMA!!! IGEN!!!!! höll henne dock på magen hela tiden för att vara säker på att hon skulle sitta ordentligt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Julia och Noah flyger drake :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Björn klättrar klättervägg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi grillar kycklingfilé med hemgjord marinad 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noah och Bella åker elbil i ösregnet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bella fick tillslut kläm på hur man svängde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Julia kör Bumberbåt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag och Noah åker också i ösregnet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Julia kör go-cart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blöt hund ;-)

När vi kom hem fick alla barnen torr pyjamas, täcke, film, popcorn, ärtsoppa och till efterrätt gjorde vi chokladbollar :)  

Bad i Fårabäck

Idag var vi bjudna till Christer och Kristina i Fårabäck. Dagen bjöd på växlande molnighet, värme, en fjuttig regnskur, sol, bad och väldigt smaskig mat. Vi hade över potatissallad sen svensexan som vi bjöd på. Sen grillade vi en medtagen flintastek och sen bjöd värdparet på sallad, såser, gott bröd, kakor och kaffe. Mums :) Det var en härlig dag och barnen var på strålande humör. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Invigning av den nya bikinin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Min väldigt busiga make :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu blev Noah blöt :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tar det lite chill :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dags för käk 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flintastek, potatissallad med äpple och purjolök, två sorters bea, bröd och en mumsig sallad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Busiga ungar :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akta barn! Här kommer Christer!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Julia sprutade ner mina torra kläder och enda ombytet. Straffet var ett dopp i poolen, kastade dock inte i henne utan doppade henne bara ;-) Hon skrattade mest att jag var dyblöt!

 

Idag hade vi förresten en diskussion med Julia. Hon frågade oss hur ett barn blir till… Det samtalet väntade vi oss inte på några år. Hon trodde att barnet blev till i mammans kropp. Och när mamman fick en bebis ”valde” mamman ut en pappa till barnet. Då ”blev” den mannen pappa. Så om hon inte väljer någon så har man bara en förälder…. *hrm* Vi fick förklara för henne att utan ett pappa så händer inget med kvinnans ägg utan de spolas ut med mensen. Då fick vi ju frågan *hur då då* Jo, så visade vi en bild på datorn. ”ser du dessa små sakerna som ser ut som grodyngel… de kommer från pappan, och en av dessa simmar in i ägget. Då blir det ett barn som växer i mamman. Men utan den så blir det inget barn.. Så du är hälften av din mamma och hälften av din pappa”

Nu väntar vi med spänning hur lång tid det tar innan hon frågar.. ”hur kommer grodynglena in i mamman då????” Den dagen blir intressant….

 

Playa De la Sternberg

Idag var vi på besök hos min underbara Moster Eva och hennes make Per-Mikael. Helt underbart att komma till dessa släktingar, finns nog inte mer gästfria människor. Vi kom dit strax efter 13.00. Fick ta oss ett dopp i deras pool som var 26 grader. Därefter bjöd dem på kanelbullar *mums* saft, kaffe och glass :-) Sen bjöds det på trevliga samtal, ännu mer badande och sen grillad korv, bröd, potatissallad, sallad, rostad lök, vin, och alkoholfri dricka till mig och barnen :) Sen badade vi ännu lite mera. 

Känns så bra att ha så fina släktingar :) Tycker dock synd om Eva som trillade på trädäcket ner rakt på en kruka och fick ett sår och skar upp ett djupt sår. Hoppas det känns bättre imorgon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tosselilla 2012-07-26

Igår var det en heldag på Tosselilla Sommarland som väntade :) Vi åkte hemifrån 08.30, direkt efter frukosten. Vi var på Tosselilla 09.40 (De öppnar kl 10) men det var redan jätteköer. Vi ställde oss i kön för att få tag på en skrinda. Utan en skrinda så faller nästan hela dagen… Sen gick jag ut igen och väntade på mamma och pappa och Björn tog barnen till närmsta lekplatsen och lekte medan de väntade.

Det allra första som händer är att jag trampar snett ner i ett mini-dike och skrapar hål på benet och mina byxor och Björn fick plåstra om mig… Första stället vi gick till var tivolit. Barnen ville åka karuseller, de var dock lite besvikna att de inte fick åka de karusellerna de ville. Julia är 125cm och ville åka de som var för 130cm. Noah är 101cm och fick inte åka vissa karuseller där 100cm var gränsen..Bella ville åka allt, men kunde bara åka tre-fyra olika karuseller.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Julia och Morfar åker radiobilarna. Krocka är kul…:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Morfar och Bella åker tekopparna

Vi åkte även virvelvinden och larven. Därefter gick vi och grillade. De har ju jättefina grillställen på Tosselilla där de bjuder på kol, tändvätska, ja allt utom kött ;-) Sen tyckte vi att det var hög tid att bada. Med 28 grader i skuggan var bada ett måste. Vi var på badlandet i säkert 3 timmar och tiden bara flög iväg. Vi åkte vattenrutschkanor, ringar, mattor och simmade runt :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Julia tyckte att mattorna var roliga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här kommer hon igen!! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sen var det dags för efterlängtad glass!!! Bella har hela huvudet fullt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sen tittade vi på alla djuren, Bella tyckte det var kul att mata getterna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett besök i Tarzanskogen innan mormor och morfar begav sig hem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ännu ett karusellbesök, Noah fick äntligen åka radiobilarna!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bella klarade gränsen för ballongerna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gud vad det snurrade :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noah, Julia och Björn åker larven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bella hoppar som en liten tok :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dags att gå hem, men Bella vill sova NU!!!! Vi fick bädda till henne i skrindan för att lugna ner henne. 

Grill/spelkväll

I kväll kom Enoch och Nina hem till oss, trevligt som vanligt :) Vi började att grilla tillsammans nere på gården, flyttade upp i lägenheten för att äta och när alla barnen sov så tog vi fram godis, cider och Enochs Wilderness. Ett av de bästa spelen någonsin. Enoch har gjort spelet tillsammans med några av sina 9 brödrar. De är ju 16 syskon och har fördrivit stora delar av uppväxten med sällskapsspel som gjort dem till mästare. Detta spelet är otroligt genomtänkt och väldigt välgjort. Vi får snart hem vår egen kopia som vi beställt för ett tag sen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ps: Jag vann ;-)

En härlig dag :)

Det kunde inte bli en mer härlig dag idag. Först sommarlov (se tidigare inlägg), därefter sollekplatsen (se tidigare inlägg). 26 grader i skuggan, strålande sol. Efter lekplatsen gick vi till en restaurang i västra hamnen. Barnen och Björn käkade pizza och jag åt en pasta tagiatelle med parmesan, fläskfilé, champinjoner i gräddsås. Mycket gott.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bella sörplar i sig två glas isvatten

Därefter promenerade vi ner till havet där alla tog sig ett dopp. 19,5 grader i vattnet. Härligt svalkande!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Julia hoppar i efter många om och men

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bella badade flera gånger utan problem, Även Noah

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noah framför Turning Torso

Sen åkte vi hem till Raju och Elise och grillade och hade en chill kväll. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi åt massor av kött… *mums*

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Julia blåste bubblor som pausunderhållning :)

Sollekplatsen

Idag var det dags för ännu en temalekplats. Sollekplatsen i Västra Hamnen. Den än så länge BÄSTA temalekplatsen i Malmö. Kan inte förstå att vi inte varit där tidigare. En lekplats som har väldigt mycket att erbjuda samtidigt som den är extremt fräsch, ligger fint nära havet, fina toaletter på området och väldigt varierade saker att leka med. 

Betyg: *trumvirvel* 5/5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sommarlov- Ulrik Munhter

I morse bestämde jag och Björn oss för att åka tillsammans med barnen till Sommarlovsinspelningen nere på Dockan. Vi har länge pratat om det, men äntligen har ju Björn semester så vi klarar att göra lite mer med barnen. Vi bredde vars två mackor, kokte lite kaffe och begav oss ner mot havet. När vi väl kom dit hade vi så tur att vi fick superplatser. Det hade varit tomt på sittplatser sen kl 07.30 och vi kom dit 08.45.. Men 08.50 öppnade dem bryggan närmst inspelningen som tidigare varit avspärrad så vi fick nästan bäst platser av alla. Barnen tyckte det var spännande att vara med på inspelningen, det var ju inte alls som att se det på tv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ulrik på Japansk thecermoni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ulrik Munhter med ”The Box”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Japansk kareoke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bella, Julia och Noah framför sommarlovsbåten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Programledarna på båten

Sen efteråt fick vi autograf av Ulrik Munther, Julia var eld och lågor eftersom hon t o m snuddade vid honom… SÅ nära var hon :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Möhippa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idag var det äntligen dags för en av mina bästa kompisars möhippa. Det var den underbara Nina som var dagens huvudperson. Jag fick äran att tillsammans med Joanna, Ninas tärna att planera denna underbara dag. Dagen började med att jag och Joanna på förmiddagen tog oss in i Ninas lägenhet när Nina var och handlade tillsammans med sin kära mor. Kort därefter kom Natalia och Elena och bistod med massor av hjälp. Vi började med att smycka ut Nina (och Enochs) lägenhet med en massa ”snuskiga?” och roliga detaljer. Samt att förbereda en liten fest/frågestund med lite tilltugg. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olika typer av Crostinis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Snacks

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ninas nya favorit prydnad, vattnar man honom växer det hår på alla möjliga ställen ;-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lite ballonger :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Några sugrör, ingen kommentar ;-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lite tandpetare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ninas fina accessoarer

Därefter tog vi en taxi tillsammans ner till Sinnesro Spa och Nina fick en underbar ansiktsbehandling, medans vi tjejer satt och snackade och kopplade av och drack te och bubbel. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sen promenerade vi mot Lazerdome och femkamp. På vägen fick Nina uppdraget att fotas tillsammans med personer. Detta klarade hon galant och fick ihop mängder med foton.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Femkampen började med Lazerdome, därefter red vi på mekanisk tjur, smög i rum där vi aktade oss för laserstålar (Mission Impossible), pålfight och sist men absolut inte MINST, sumobrottning. Det var underbart roligt, men vi blev otroligt varma/svettiga, så det var skönt att vi hade hyrt hela relaxavdelningen efteråt. Vi kunde duscha, basta och fixa till oss inför kvällen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nina knockade mig totalt!!!!

Nina vann första pris! Jag var bäst i lazerdome och mission impossible, men i de andra grenarna totalslaktade Nina mig och alla andra. Jag fick andrapriset och ät stolt över det :)

Kvällen avslutades med middag på Elysee med fondue för mig och Nina och a la carte för de andra tjejerna. Ninas väninna Jolanta kom då och gjorde oss sällskap. Mycket trevligt och gott. Gamla som vi är så valde vi att avsluta kvällen tidigt, vi tänkte från början att gå ut och festa på kvällen/natten men Nina insisterade på sängen och det lockade allt för mycket för att vi skulle övertala henne om motsatsen. Det var en väldigt trevlig dag och kväll som vi kommer minnas för alltid!

Många kramar till dig Nina, vi älskar dig! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nina fick läsa ett brev skrivet av ett av hennes expojkvänner. Hon fick därefter gissa vem som skrivit det och hon lyckades faktiskt på första försöket :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

God Natt!!